FAOk eta ODEPAk babestutako “Txileko ekoizpen-etapan gertatzen diren fruta eta barazkien galeren neurketa eta kudeaketa” proiektuaren barruan, elikagai freskoen galera prebenitzeko jardunbide egokien gida hau sortu da.

Gida honetan, fruta eta barazkien galerak minimizatzeko jardunbide egokiak ezartzeko lau alor identifikatu dira: plangintza; nekazaritza-ekoizpena; uzta, uzta-ostea eta biltegiratzea; eta lehen garraioa.

Plangintza

  • Aurretiazko erosketa-konpromisoak definitzea
  • Azken kontsumitzaileari zuzeneko salmenta egitea
  • Elikagaiari balio erantsia ematea
  • Elikagai-bankuei eta gizarte zibileko erakundeei dohaintzak egitea

Nekazaritza-ekoizpena

  • Uztaren plangintza
  • Uztaren erabilera

Uzta, uzta-ostea eta biltegiratzea

  • Makinaria eta tresnen mantentze-lanak
  • Elikagaiaren manipulazioa
  • Paketatzea
  • Uztan bildutako produktuaren biltegiratzea

Lehen Garraioa

  • Ibilgailua aukeratzea
  • Ibilbidea aukeratzea
  • Langileen prestakuntza

Intereseko Albisteak